Ga verder naar de inhoud

Over Commerce Cares

Samen werken aan een maatschappij zonder beperkingen voor mensen met een beperking

In 2020 veranderde ons leven drastisch. We moesten twee keer nadenken voor we naar buiten gingen en hadden amper contact met wie ons dierbaar was. We konden niet spontaan bij iemand binnenspringen.

Dat deed ons beseffen dat dit voor sommige mensen altijd zo is. Omdat ze in een rolstoel zitten, omdat ze blind zijn of omdat ze een andere beperking hebben.

Daarom steken we als sector de handen uit de mouwen. We hebben met de verkoop van mondmaskers geld ingezameld voor Commerce Cares. Daarmee gingen we concreet aan de slag.

Een persoon zit in een restaurant en praat met een vrouwelijke kelner.
Julie de Bellaign

Meer toegankelijkheid in winkels en horecazaken voor iedereen

Samen met Inter en CAWaB, de Vlaamse en Waals-Brusselse expertisecentra rond toegankelijkheid, werken we concrete projecten en vormingen/webinars uit die we aanbieden aan de retail- en dienstensector.

Dat kan gaan over hoe je aanpassingen aan het gebouw doet, zoals bredere pashokjes of toegankelijkere parkeerplaatsen. Maar ook om andere aanpassingen, zoals signalisatie of het toegankelijker maken van een webshop. Met de juiste opleiding leert het personeel ook om mensen met een beperking op een correcte, gelijkwaardige manier te helpen.